Nuotrauka Nuotrauka

HPS, MH pajungimas, laidai, peleidėjai, schemos, elektra

Saulės simuliacijos.
Rašyti atsakymą
MantasTz
Naujokas
Reputacija: 0

Re: HPS, MH pajungimas, laidai, peleidėjai, schemos, elektra

Standartinė MantasTz »

Sveiki, noriu nusipirkt normalia lempa dabar. Apie pajungimus nieko nenusimanau, tai ar viskas ko man reikia yra tai?

http://www.skiraida.lt/servlet/ItemDeta ... t?id=14314
http://www.e-senukai.lt//200050587105_1.html
http://www.e-senukai.lt/apsvietimo-prek ... 315_1.html

Aciu uz pagalba is anksto.

EDIT: dar pagalvojau, ar man neiseitu pigiau nusipirkti dvi-tris 20-30w cfl lemputes ir jas pajungti pas save growboxe :] ? Visvien noriu 1-2 augalus teuzsiauginti.
Anonymous

Standartinė Anonymous »

Teisingai pasirinkai. Žinoma kad pigiau pats logiškai pagalvok. O apsispręst kas tau geriau pats turi

beje vegetavimo stadijoj geriau MH, žydėjime-HPS
pfloydas
Naujokas

Standartinė pfloydas »

sveiki,norejau paklausti,ar geriau vegetacijai statyti viena hps 250w 4500k ir poto zydejimui keist 250w 2000k,ar geriau iskart nuo pat auginimo pradzios deti viena hps 150w 4500k ir antra 150w 2000k ir visa auginima jas palikti kartu,(nes esu girdejes jog taip daro)?ka patartumet?nes dabar auginu su cflais,mano grwb 1,5mx75x75 su soil bedu,bet bandysiu dbr kibiruose,tai vat galvoju kaip cia geriau butu su tom lempom,ir dar vienas klausimas,mano dezej nepadarysi cool tube hpsams ar uztektu po 3 pc coolerius nukreiptus i lempa?istraukimas yra kartu su anglies filtru,iputimas is apacios.abieju diametrai 10cm.
pfloydas
Naujokas

Standartinė pfloydas »

aukstis 1.5m plotis 75x75
pfloydas
Naujokas

Standartinė pfloydas »

tai jei man galimybes leistu tai deciau 1000w bet,negaliu deti daugiau nei 250w,nes pas mane tokia situacija,taip kad tada desiu viena 250w nu,aisku dar viska mylaru isklosiu.
Slow Stone
Ekspertas
Ekspertas
Reputacija: 1

Standartinė Slow Stone »

pfloydas rašė:sveiki,norejau paklausti,ar geriau vegetacijai statyti viena hps 250w 4500k ir poto zydejimui keist 250w 2000k,ar geriau iskart nuo pat auginimo pradzios deti viena hps 150w 4500k ir antra 150w 2000k ir visa auginima jas palikti kartu,(nes esu girdejes jog taip daro)?ka patartumet?nes dabar auginu su cflais,mano grwb 1,5mx75x75 su soil bedu,bet bandysiu dbr kibiruose,tai vat galvoju kaip čia geriau butu su tom lempom,ir dar vienas klausimas,mano dezej nepadarysi cool tube hpsams ar uztektu po 3 pc coolerius nukreiptus i lempa?istraukimas yra kartu su anglies filtru,iputimas is apacios.abieju diametrai 10cm.
Jei naudoji anglies filtrą, tai įpūtimas iš apačios tau tik kenkia. Nuimk įputimo ventiką, padaryk dar vieną arba dvi 10cm padavimo skyles, o likusį ventiką panaudok lempų aušinimui. Tavo dėžės matmenys labai patogūs vertikaliam setupui. Sukabintum du 150 hps vieną virš kito ir liktų sočiai vietos augalams aplink jas. Kadangi aukščio daug, tai gali aukštus/talpius vazonus statyt. Gelsvą hpsą kabint reiktų apačioj, melsvą - viršuj. Didžiausią įmanomą ventiką įtaisyk po lempų stulpu, kad pūstų tiesiai į viršų ir pasaka. Lieka tik nuspręst augalų skaičių ir kaip juos auginsi. Čia kaip ir horizontaliam setupe ar sog daug mažų, ar scrogint keletą....

Gal galėtum ir du 250 hpsus užkurt vertikaliai, bet be cooltubo jau tada sunkiau.
...paspausk, bus bairiookas...
...............2.20 + 2.20 = 4.20
pfloydas
Naujokas

Standartinė pfloydas »

pas mane dabar yra finansiniu bedu,todel siuo metu negaliu sau leisti padaryti normalaus hps setupo,pas mane dbr stovi 8 cfl virsuj,viskas puiku,zydi ir t.t,bet turiu klausima,ar ikises 8 cfl po 35w ir turedamas apie 17-18000lm mokedamas uz jas iki 100lt pajausiu dideli skirtuma nei dedamas viena 250w hpsa?nes pvz jei daryti taip kaip tu patarei,tai reik dvieju droseliu,dvieju starteriu dvieju lempu,kas gautusi apie 300-400lt.todel ir noriu zinoti,ar man geriau pataupyti ir ikisti viena hpsa 250 ar kaip tu sakei du po 150,nes mane riboja elektros sanaudos,as tam reikalui galiu skirti apie 300w.tai du hpsai po 150 skamba neblogai,bet tik noreciau suzinoti ar tai tikrai bus efektyviau?plius klausimas,ne itema,bet ar tas mylaras tikrai geriau nei folija,ar baltas popierius,ar ta medicinine pleve?nes dabar mano grwbx ja isklotas,bet ateity galvoju mylaru dengti,viska susizinojes paskaiciavau jog man kainuos ji kad butu iki mano namu atvezta 120lt.man tai pinigas,tai galvoju paklausti zmoniu kurie tikrai nusimano siuose reikaluose:) aciu uz atsakymus,esu dekingas:)
Anonymous

Standartinė Anonymous »

pfloydas rašė:pas mane dabar yra finansiniu bedu,todel siuo metu negaliu sau leisti padaryti normalaus hps setupo,pas mane dbr stovi 8 cfl virsuj,viskas puiku,zydi ir t.t,bet turiu klausima,ar ikises 8 cfl po 35w ir turedamas apie 17-18000lm mokedamas uz jas iki 100lt pajausiu dideli skirtuma nei dedamas viena 250w hpsa?nes pvz jei daryti taip kaip tu patarei,tai reik dvieju droseliu,dvieju starteriu dvieju lempu,kas gautusi apie 300-400lt.todel ir noriu zinoti,ar man geriau pataupyti ir ikisti viena hpsa 250 ar kaip tu sakei du po 150,nes mane riboja elektros sanaudos,as tam reikalui galiu skirti apie 300w.tai du hpsai po 150 skamba neblogai,bet tik noreciau suzinoti ar tai tikrai bus efektyviau?plius klausimas,ne itema,bet ar tas mylaras tikrai geriau nei folija,ar baltas popierius,ar ta medicinine pleve?nes dabar mano grwbx ja isklotas,bet ateity galvoju mylaru dengti,viska susizinojes paskaiciavau jog man kainuos ji kad butu iki mano namu atvezta 120lt.man tai pinigas,tai galvoju paklausti zmoniu kurie tikrai nusimano siuose reikaluose:) ačiū uz atsakymus,esu dekingas:)
dėk 250w arba jei manau verta DABAR pirkis pigius cfl ir su tais pratemsi koki pusmetėlį ir kai bus galimybė peršoksi ant hps naudojimo o cfl vegetavimui. nors vėlgi nežinau kaip pas tave bus su vegetacija
Slow Stone
Ekspertas
Ekspertas

Standartinė Slow Stone »

PF, dėl mylaro. Kadangi žinom jog atspindėta šviesa lėvesnė už tiesioginę, tai patariu planuot boxą taip, kad nelabai ten ko reikėtų atspindėt. Šviesa turi būt ne atspindima sienų ir reflektorių, bet sugeriama augalo. Čia v style think green - viskas pajungta energetiniam efektyvumui. Todėl gali spjaut į mylarą (transportavimas irgi naudoja resursus) ir naudot patogiausią/pigiausią - parankiausią sprendimą. Vertikalus būdas vėl laimi - plika lempa, aplink ją augalai, sienos už augalų, jei augmenija užželdinta normaliai, ne paskubom, tai šviesa sienos per bruzgynus nepasieks ir pofig ar mylaras ten, ar plika fanera.

Skirtumą žiedų dydije ir struktūroje tarp cflų pakabintų viršuje ir hpso vertikaliai labai aiškiai matytum. Cfl riebesnius žiedus prisirpins tik kokiuose 30 cm iš turimo pusantro metro (kalbu apie aukštį). Gali naudot vieną 250w hps, aušint neturėtų būt didelių problemų, aišku 8cm pc cooleris po lempa gal ir neapsidirbtų... Aš naudoju 150w hps panašių proporcijų boxe, tik čiut mažesniam, galvojau didint vatažą, bet derlių didint galėčiau tik ilgiau vegetuodamas į aukštį, o ne didindamas augalų skaičių aplink lempą, nes plotas riboja, o tai man nepatinka, nes vegetacija yra nuobodi (vegetuot smagu tik bonsai mamytes ir jų klonus), todėl spjoviau į tą idėją... Pirmą kart rimtai naudodamas šį setupą (dar ne galutiniai duomenys bet aiškiai matosi) perlipau 100g ribą (7 augalai po 15-20g) , kaip tokiai lemputei, čia neblogai. Pridedu fotkę (sorry, kad jau postintą), kurioj matosi kokia reta buvo mano paskubom užaugus lapija, viską darant taip kaip reikia, manau, kad galėčiau pasiekti 200g (reiktų papildomai pasiparint prie auginimo medijos)...
[ nuotrauka ]
pfloydas
Naujokas

Standartinė pfloydas »

slow stone,o tai tu cia taip pakabines hps?ir ner per karsta pas tave?nes matau ta folija dejai su pasiltinimu,niekad nepagalvojau apie toki auginima,visai idomiai ir labai man patiko:) reiks man nusikopijuot,nes mano beda ta kad padariau soil beda ir kai cfl visi aukstai prisukti,mano augalai isstypo,ir dabar tokie gan liaunuociai
Anonymous

Standartinė Anonymous »

@slow stone. ką dar planuoji apgreidint?

@pfloydas. pasivaiščiok po užsienio forumus tokius kaip icmag.com ir rasi dar ne tokių metodų
Slow Stone
Ekspertas
Ekspertas

Standartinė Slow Stone »

PF, jo hpsas kabo, dėl karščio, tai žiedynai kur per tris-keturis pirštus nuo lempos buvo čiut skrustelėje, lapui kaput, jei per du pirštus nuo lempos atsiranda, o šiaip normaliai. Jop, 3mm storio termoizoliantas. Tiesiog man pasirodė lengviausiai montuojamas daiktas senukuose. Žirklėm čirkšt, keli sieksniai lipnios dvipusės ir gataviecas - guli kaip nulieta, ir lengvai su škurliuku vandens nuosėdos nuo purškimo nusivalo...
Jei patiko pasidomėk daugiau, pradžiai čia: Auginimas be reflektoriaus a.k.a. vertical growing O po to čia: Vertical / Colosseum Growing patyrinėt Sticky temas.

Augalai žemai, o lempos aukštai - didelė bėda, reik taisyt. Lempos turi judėt pagal augalus (arba žemė turi kylotis).

@ Harmonija: galvoju pakabint gražų paveiksliuką.
pfloydas
Naujokas

Standartinė pfloydas »

harmonija,thnx
slow stone,pasiziurejau,viskas,taip ir auginsiu kita kart,beje turiu c99 hybryd female,lemon kusho su auto ak47 maisyta ir autodwarfu seedu,ka partartum vertikal auginimui?ar visu po pora imesti?nes sis variantas man tikrai tinka,ir patinka,pataupysiu ant 250 hpso ir desiu ji.ir dar klausimelis,partartum kibiruose ar soil bede?dabar auginu pastaruoju budu ir man visai patinka jis,ir kiek skaiciau jis lyg ir tinkamesnis augalams.
Slow Stone
Ekspertas
Ekspertas

Standartinė Slow Stone »

Patarčiau kibiruose, nes vert ir soil bed nelabai sudera.
Vienetas
Naujokas

Standartinė Vienetas »

Sveiki turiu čia tokį klausimą, kadangi elektroje esu žalias tai ir klausiu, į namą, kuriame noriu įrengti growboxa, ateina tik vienfazė tai vat klausimas būtų toks ar užtektų srovės pajunkt dvi 400w lempas ir keturis mažus ventiliatorius? Iš anksto dėkui už atsakymus :V:
ggs
Pažengęs
Pažengęs

Standartinė ggs »

uzteks
eTas
Naujokas

Standartinė eTas »

Sveiki, norejau paklausti ant kokiu lempu ir kad mazai elektros estu reiktu auginti augaliukus? esu zalias tai prasau padekit.
Vartotojo avataras
Jah
Moderatorius
Moderatorius
Reputacija: 24

Standartinė Jah »

CFL, kitaip sakant energija taupančios lempos, žinai būną tokios spiralkės arba vientisos U formos. skaityk foruma ir nerašinėk belekur. Sekmės.
Sensi Addict
Naujokas

Standartinė Sensi Addict »

Gal žinot kur yra nusipirkt hps lempos su mažai vatų? Pvz 80, nes kiek žiūrėjau mažiausiai 150, su tiek bijau kad prišildys mano dėžę perdaug.
Slow Stone
Ekspertas
Ekspertas

Standartinė Slow Stone »

Rašyti atsakymą
  • Panašios temos
    Atsakymai
    Peržiūrėta