Elementarūs apšvietimo klausimai - atsakymai. (I dalis)
Re: Elementarūs apšvietimo klausimai - atsakymai. (I dalis)
Tau dar dauug dauuug skatyti apie si nuostabu augala,sekmes 

-
- Patyręs
- Reputacija: 0
Mesk foliją lauk ir išdažyk growboxą baltais dažais. Šviesos atspindėjimas padidės maždaug 25-30% .
Kas dėl apšvietimo neaišku? Perki Waurio rekomenduotą 400w HPS lempą ir montuoji į growboxą.
Išstypę augalai - mes nematome, kiek iš tikro jie išstypę, kiek lapų aukštų susiformavę. Gal išvis yra 1 aukštas ir pats kotas ant žemės guli?
Kas dėl apšvietimo neaišku? Perki Waurio rekomenduotą 400w HPS lempą ir montuoji į growboxą.
Išstypę augalai - mes nematome, kiek iš tikro jie išstypę, kiek lapų aukštų susiformavę. Gal išvis yra 1 aukštas ir pats kotas ant žemės guli?
Na neguli ant zemes kotas. Siandiena gryzes is profkes pasistengsiu ideti fotkes, tada gal pavyks issiaiskinti ar isstypeTratagalvis rašė:Mesk foliją lauk ir išdažyk growboxą baltais dažais. Šviesos atspindėjimas padidės maždaug 25-30% .

http://www.e-senukai.lt//900410210101_1.html Ar užtektu vienam augaliukui ? 

Matmenys boxo pasakyk 

tinka bet augs lėtai kadangi reikėtų apie 11 250 lm http://www.google.lt/#hl=lt&sugexp=kjrm ... 0.45%29%29
Aišku, o tokiai lemputei jau reiktu droselio ar būtu galima ir be jo apseiti ? 

reikalingas droselis. neuzdavinek kvailu klausimu,kitaip bluokuosiu tave.
patirtis:soil,hidro,aero,wilma,nft,dwc.lempos:11w-600w cfl,mh,hps,led.
Jei pažiūrėsi senukų kataloge, ten bus parašyta. Pvz prie šitos lempos yra užrašas "Kita informacija : Naudojama su droseliu ir uždegimo mechanizmu"Darasus rašė:Aišku, o tokiai lemputei jau reiktu droselio ar būtu galima ir be jo apseiti ?
O bendrai tai vienokio ar kitokio balasto reikia HPS (lietuviškai vadinasi "natrio lempa"), MH (metalo halogeninė lempa), liuminescencinėms (išskyrus CFL) ir panašiai. T.y. visoms lempoms, kurios veikia dujinės iškrovos pricipu, bet neturi vidinio balasto. Nežinau, kaip aiškiau parašyti

Tarp kitko, CFL irgi yra liuminescencinės lempos, bet jos turi vidinį balastą todėl nieko papildomo nereikia.
Padekim viską ir dingstam velniop...
Dekui breeze už paaiškinimą, runkelis stengsiuos kuo mažiau kvailų klausimų uždavinėti 

-
- Ekspertas
- Reputacija: 1
reikalingi 18000 lm man mazdaug, variantai cfl 250w ar 150 hps turi apie 16000, 250 hps 27k, tai jei rinktis pastaraja, reiktu cooltubo, maciau variantus su reflektorium iskart. ir klausimas ausinimas cooltubui eina atskirai ? ta prasme ventiliatoriai ten salia tvirtinami, maciau kad gofras atveda aliuminines ir tada padavimas per ventiliatoriu? ir vien tik lempos ausinimui taip gaunasi? per daug profesionaliai skamba
galvoju, kad su 250w bus labai karsta, tai gal pasilikt ties cfl ir uzteks tu 16k liumenu? siektiek maziau nei optimalu bus?
kuo toliau i miska, tuo daugiau medziu...![:] :]](./images/smilies/blink.gif)

kuo toliau i miska, tuo daugiau medziu...
![:] :]](./images/smilies/blink.gif)
nes pyxas artina 

nesuprantu as jusu... as kardoninej dezej auginu su 250w dviem ventikais kompiuteriniais ir viskas ok pas mane. http://i172.photobucket.com/albums/w19/ ... CF0090.jpg
patirtis:soil,hidro,aero,wilma,nft,dwc.lempos:11w-600w cfl,mh,hps,led.
-
- Ekspertas
nu va db jau man viskas aisku
dekui, runkeli uz pagalba

nes pyxas artina 

Sveiki turiu čia tokį klausimą, kadangi elektroje esu žalias tai ir klausiu, į namą, kuriame noriu įrengti growboxa, ateina tik vienfazė tai vat klausimas būtų toks ar užtektų srovės pajunkt dvi 400w lempas ir keturis mažus ventiliatorius? Iš anksto dėkui už atsakymus 

-
- Ekspertas
kiek suprantu viskas priklausys, kokie stovi saugikliai ir ar ju neismusines, ziurint koks namas, senas/naujas? kiek suprantu pagrinde namams trifaze nereikalinga, uztenka vienos, nors neesu tikras, pas man bent jau taip. 3 faze sumazina ar panaikina itampos sokinejimus, kiek pamenu, tai pvz virinant naudojama, o namie saugiklius pasiziurek, kad neismusinetu ir tiek.
laukiu labiau zinanciu komentaru!
laukiu labiau zinanciu komentaru!
nes pyxas artina 

Čia tau palyginimui:Vienetas rašė:Sveiki turiu čia tokį klausimą, kadangi elektroje esu žalias tai ir klausiu, į namą, kuriame noriu įrengti growboxa, ateina tik vienfazė tai vat klausimas būtų toks ar užtektų srovės pajunkt dvi 400w lempas ir keturis mažus ventiliatorius? Iš anksto dėkui už atsakymus
- Dulkių siurblys 2000W
- Fenas 2000W
- Virdulys 2200W
- Lygintuvas 2400W
Žinoma, labai svarbu, kaip tu viską sujungsi, kokius laidus naudosi, kaip paskirstysi apkrovimą ir t.t. Jei nežinai ką darai, geriau patikėk šį darbą elektrikui, bus pigiau nei nuostoliai dėl gaisro. O jei elektra jau išvedžiota profesionalo, tai betkuri rozetė tikrai atlaikys 400W setupą su visais ventiliatoriais. Ir dar lygintuvą galėsi įsijungti

Ai dabar pastebėjau, kad klausia dėl dviejų lempų po 400W. 800W irgi atlaikys betkuri profesionaliai įrenga rozetė. Bet lygintuvo tada geriau jau nejunk 
O ventiliatoriai naudoja visai mažai elektros - pvz mano kompiuteriniai 12cm ventiliatoriai naudoja po 2 vatus. Aišku, dar truputį energijos bus prarasta dėl balasto, DC blokelių ir kitų smulkių prietaisėlių. Žodžiu sumoje turėsi apie 1kW apkrovimą. Tai vis tiek nėra daug, palyginus su kitais buitiniais prietaisais.
Vienintelis niuansas kurio aš nežinau - kiek HPS lempos naudoja energijos kol kaista. Gal kas iš labiau patyrusių kolegų galėtų pakomentuoti dėl įtampos šuolių įjungiant lempas?

O ventiliatoriai naudoja visai mažai elektros - pvz mano kompiuteriniai 12cm ventiliatoriai naudoja po 2 vatus. Aišku, dar truputį energijos bus prarasta dėl balasto, DC blokelių ir kitų smulkių prietaisėlių. Žodžiu sumoje turėsi apie 1kW apkrovimą. Tai vis tiek nėra daug, palyginus su kitais buitiniais prietaisais.
Vienintelis niuansas kurio aš nežinau - kiek HPS lempos naudoja energijos kol kaista. Gal kas iš labiau patyrusių kolegų galėtų pakomentuoti dėl įtampos šuolių įjungiant lempas?
-
- Ekspertas
Jei pats laidus jusngsi prie lempu tai laidai maziausiai imk 2 ju kvadratu kad ramus butum, is bedos ir 1 kvadratas kabelio tiktu bet cia is bedos, geriau 2ju kvadratu, paprasciausiai nueik i praduotuve ir sakyk man minksto dvieju kvadratu kabelio 3ju arba 2ju gyslu. Siaip i nama (nuosava) ieina 10 kvdratu kabelis buna kad ir 6 kvadratu jei ten labai maziukas namukas bet retai. O statistika kabelio, ps jei desi daugiau lempu tai (pasiskaiciuok) teoriskai puse kvadrato atlaiko 1kw.
sveiki, pribrendo laikas nesavadarbiui, efektyvesniam reflektoriui tinkančiai 250 HPS lemputei. Iš kur ji galima siųstis i LT, iš kokio tinklalapio? o gal jau yra ir lt pardavinėjančių?
dėkui.
dėkui.
-
- Panašios temos
- Atsakymai
- Peržiūrėta
- Paskutinis pranešimas
-
- 2577 Atsakymai
- 1016246 Peržiūrėta
-
Paskutinis pranešimas grandboy