Tema senoka, bet ir aš norėčiau porą žodžių brūkštelt. Pradėsiu nuo to, kad iš esmės turiu panašių problemų ir "gruzų", todėl galiu bandyti pateikti panašius patarimus, kuriuos galėčiau pateikti sau pačiam.
Visų pirma, labai padeda suvokimas, kad esi nevienas su savo požiūriu, yra ir kitų žmonių, kurie puoselėja tavo vertybes ir bent jau panašią mąstymo kryptį. Taip, tiesa, yra daug žmonių, kuriem viskas poh. Bet čia jau kolektyvinės žmonių mastymo disfunkcijos padarinys, jo pasekmė yra tai, kad niekam niekas neberūpi, gal tai yra taikos kaina, nes Europa karo nematė jau daugiau nei 60 metų ir žmonių niekas nebevienija, o gal vesternizacijos pasekmė ir žmonių intelekto smukimas. O gal tai skatina tai, kad žmonės nebesugeba suvokti vienas kito?
Antra, susidraugauk su savim. Ramiai atsisėdęs pabandyk išsinagrinėti dėl ko taip jautiesi, bet tai turi būti nepaviršutiniška, o gili savianalizė. Stebėk kas skatina tavo neigiamas emocijas, kodėl tu jom pasiduodi, kas labiausiai tave neigiamai nuteikia, kodėl būtent TAI tave labiausiai neigiamai nuteikia ir panašiai. Nebijok užsirašinėti, tai padeda struktūruoti tavo pačio mastyseną.
Trečia - veikla. Vyt blogas emocijas puikiai padeda sportas. Pačiam man idealus variantas yra kroso bėgimas, o grįžus namo apšilus pasidaryti atsispaudimų, atsilenkimų, nugaros pratimų ir t.t. O gal tau patinka joga ar kažkas ramesnio? Tada pasiieškok kokių nors tokio tipo būrelių, kur kaip bonusą galbūt rasi savo bendraminčių.
Ketvirta - geros knygos. Turiu porą patarimų. M.Aurelijus "Sau Pačiam" (jei esi linkęs į antikinę filosofiją, o iš esmės ji yra lengvai suprantama tačiau pilna labai gerų minčių) ir Eckhart Tolle "Naujoji Žemė" (rytų filosofija paremta knyga, kurioje kalbama apie žmogaus tikrąjį
AŠ ir jo
EGO, kuris ir kelia tas visas neigiamas emocijas. Ši knyga atveria daug mastysenos lygių ir padeda atsikratyti betkokios neigiamos emocijos
Tai tiek, sekmės