Elementarūs apšvietimo klausimai - atsakymai. (I dalis)
Re: Elementarūs apšvietimo klausimai - atsakymai. (I dalis)
neuzpyks niekas,tavo nuomone man irgi idomi.tiesiog kol neirengus geros ventiliacijos kas geriau,palikt kaip yra ar kelt lempas auksciau ir sukti ju papildomai? nors patarimas kaip ir aiskus ar ne,isirenk ventiliacija pridesi lempu,o dabar turek ka turi
ar taip? 
Grynai teoriškai žiūrint, šviesos srauto tankis (flux density) yra atvirkščiai proporcingas atstumo nuo šviesos šaltinio iki paviršiaus kvadratui. Iš to išplaukia, kad padidinęs astumą 2 kartus, šviesos srautą sumažinsi 4 kartus. Tuo tarpu nuo šviesos šaltinio intensyvumo tankis priklauso tiesiogiai. T.y. 2 kartus padidinęs liumenų kiekį gausi 2 kartus didesnį šviesos tankį ant paviršiaus.
Iš to išplaukia, kad geriau yra turėti silpnesnę lempą arčiau augalo, nei stipresnę toliau. Bet tai tik mano teoriniai išvedžiojimai - dar reikėtų atsižvelgti į reflektorių, sienų atspindėjimą ir daug kitų kintamųjų.
Trumpai tariant, aš stengčiausi laikyti bent vieną lempą kuo arčiau.
Kita vertus, niekas nesako, kad visos lempos turi būti vienodu atstumu. Gali gi palikti vieną viršuje kuo arčiau, o kitą pakabinti šone ir panašiai. Bet be geros ventiliacijos vis tiek neapsieisi. Aš jau bandžiau
Iš to išplaukia, kad geriau yra turėti silpnesnę lempą arčiau augalo, nei stipresnę toliau. Bet tai tik mano teoriniai išvedžiojimai - dar reikėtų atsižvelgti į reflektorių, sienų atspindėjimą ir daug kitų kintamųjų.
Trumpai tariant, aš stengčiausi laikyti bent vieną lempą kuo arčiau.
Kita vertus, niekas nesako, kad visos lempos turi būti vienodu atstumu. Gali gi palikti vieną viršuje kuo arčiau, o kitą pakabinti šone ir panašiai. Bet be geros ventiliacijos vis tiek neapsieisi. Aš jau bandžiau
Padekim viską ir dingstam velniop...
Sveiki, norejau paklausti ar su cfl auginimas efektyvesni ir augaliukas uzauga (tuo paciu elektros sanaudos). Ar su natrio lempom geresnis ? 
-
Enchanteris
- Ekspertas

- Reputacija: 1
Su natrio geriau daugiau lumenu jei tapati galia
O elektros sanaudos kokios ?
D
Santykinai mažesnės. T.y. su HPS lempa tam pačiam apšvietimui pasiekti sunaudosi mažiau elektros energijos.eTas rašė:O elektros sanaudos kokios ?D
Turiu tokį klausimėlį, pasigaminau growbox'ą aukštis 1m, o plotis ir ilgis po 50cm. Vegetacijos periodui žadu naudoti 6 cfl'us po 35w, o žydėjimo periodui galvoju apie HPS 400w, norėjau paklausti ar toks HPS nebus per daug tokiam growbox'ui? 
-
Tratagalvis
- Patyręs

- Reputacija: 0
Su cooltube ir kanaliniu ventiliatorium nesukels problemų, su silpnesniu vėdinimu užkais boxas.
Pas mane spinta vos didesnė (1.1 x 0.7 x 0.7), ir naudoju 400W HPS. Stovi trys 12cm PC ventiliatoriai (įpūtimas, ištraukimas, cirkuliacija), be cool-tube. Kol kas dėl karščio problemų neturėjau, bet reikia pastebėti, kad mano spinta stovi nešildomoj patalpoj, ir aš auginti joje pradėjau tik rugsėjį. Vasarą tikrai reikės rimtesnės ventiliacijos, gal net cool-tube, arba tiesiog padaryti pertrauką.
-
Tratagalvis
- Patyręs

Va va, nešildomoj patalpoj visai kitas reikalas, kai ventiliatoriai gali į boxą įpūst visiškai šviežią ir šaltą orą.
Tiesą sakant, žiemos sezonui visai ventiliatorius išjungiau - dėl konvekcijos šiltas oras (nuo šildytuvo) pats išeina lauk. Palikau tik vidinį ventiliatorių cirkuliacijai.Tratagalvis rašė:Va va, nešildomoj patalpoj visai kitas reikalas, kai ventiliatoriai gali į boxą įpūst visiškai šviežią ir šaltą orą.
Kiek cfl lempuciu reiktu 3augalams ?
Boxas bus kazkur 65x65x75?
Boxas bus kazkur 65x65x75?
Ilgis plotis aukstis skaiciai
kuo daugiau tuo geriau aiskus,tu manau klausi kiek minimum reiktu cfl lempuciu tokiam plotui,nes kitaip neklaustum sudetum kiek telpa, AS deciau kad iseitu 200w ,tiek vieno tiek kito spektro cfl'us,imanoma ir maziau bet ir progresas mazesnis
ar galima pajungti 6 cfl`us po 45w i viena laida kad i rozete jungti? nebus per daug ?
ir beje gal kas zinot kur gaut cfl 6000+k lempuciu kad butu galingesnes koki 30 -40 w ?
ir beje gal kas zinot kur gaut cfl 6000+k lempuciu kad butu galingesnes koki 30 -40 w ?
Galima. Tik nepamišk, kad lempas reikia jungti lygiagrečiai.ocb rašė:ar galima pajungti 6 cfl`us po 45w i viena laida kad i rozete jungti?
45*6=270W. Tavo lygintuvas naudoja maždaug 7 kartus daugiau galios. Jei nebijai jį jungti į rozetę, tai 6 lempas gali tikrai ramiai jungti. Tik pasistenk, kad visi sujungimai būtų patikimi ir gerai izoliuoti. Geriausia yra pastatyti "dėžutę" ir joje gražiai viską sujungti su varžtais, kaip tai daro elektrikai.ocb rašė:nebus per daug ?
Lytagroj yra 35w, pats pirkau.ocb rašė: ir beje gal kas zinot kur gaut cfl 6000+k lempuciu kad butu galingesnes koki 30 -40 w ?
-
Klausimėlis
- Naujokas
Sveiki, norėjau paklausti, ką daryt jei apdega augaliuko lapai? (lempa per arti buvo, tai gryžes pamačiau ir pakėliau iškart aukščiau ją) Augaliukas dar labai mažas leidžia tik 3 aukštą. Kaip manot išgyvens? 
Išgyvens, jai neperlaistysi iš tos ale baimės, arba dar ko nors nepridirbsi.
-
- Panašios temos
- Atsakymai
- Peržiūrėta
- Paskutinis pranešimas
-
- 2577 Atsakymai
- 1080833 Peržiūrėta
-
Paskutinis pranešimas grandboy
-
- 6174 Atsakymai