Temperatūra. Dregmė. Ventiliavimas.
-
- Naujokas
- Reputacija: 0
Re: Temperatūra. Dregmė. Ventiliavimas.
Sveiki ka daryt pas mane nakti herbariume 19c kaip patartumet siluma laikyti herbariume bet sildytuvas netelpa ;/
jei nėra didelis herbariumas gali apklot jy kuom nors koke paklode užmest ar kažkaTraskovskis rašė:Sveiki ka daryt pas mane nakti herbariume 19c kaip patartumet siluma laikyti herbariume bet sildytuvas netelpa ;/
PsYchotherapist
nepamirskim to kad mazesne temperatura skatina feminizacija, o 19laipsniu tikrai nera mazai, pas mane nakti nukrenta iki 14 ir man tai nekelia problemu
zydejimas jau stipriai isivaziaves 

-
- Pažengęs
Iskilo cia tokie problema dbr.. Siuo metu boxe stovi vazonai su katik uzraustom seklom ir taip gavos, kad nera galimybes dbr pajungt 2 ventiliatorius vedinimui boxo, taigi kaip geriau butu padaryt : det, kad ora ipustu i boxa, ar trauktu ora lauk? Su laiku atsiras ir 2-asis ventiliatorius ir problema bus isspresta. 

Brangesnis už auksą lobis. 

man bent temp numuša daugiau ištraukimo ventiliatorius viršui istatytas
PsYchotherapist
daryk istraukima, jau buvo mineta tai kazkur ir kazkadais. "slegis viduj mazeja del istraukimo, oras pro skyle pats plus i vidu."Mellow rašė:Iskilo čia tokie problema dbr.. Siuo metu boxe stovi vazonai su katik uzraustom seklom ir taip gavos, kad nera galimybes dbr pajungt 2 ventiliatorius vedinimui boxo, taigi kaip geriau butu padaryt : det, kad ora ipustu i boxa, ar trauktu ora lauk? Su laiku atsiras ir 2-asis ventiliatorius ir problema bus isspresta.
Stengsiuosi aiškiai ir trumpai pasikonsultuoti
Grow boxo matmenys :35cm plotis ,35cm ilgis , 100cm aukštis .
Viduje įstatyti 3 kuleriai 12V 155mA. Pajungti ant tel pakrovejo 5V 420mA [ Galingesnio maitinimo negaliu deti nes kuleriai pradeda sleisti kaskokius pasalinius garsus . Su tuo pakrovėju sukasi gerai .
Vegetacijai naudosiu 3 - 30W CFL 2700K , žydėjimui 150W HPS . [ Be to tie 3 cfl'ai skleidžia nemaža karsti ir nebeturiu lesu pirkti 6500k spektro .]
Pats herbariumas iš OSB plokštes 8mm
Herbariumas Bus dažmas baltais dažais .
Taigi klausimai tokie : Ar man pakaks tokios ventiliacijos kad augalai negyventu 40 laipsniu karštije ir butu gerai aprūpinti oru .[ 1 kuleris įpučia , 2 ištraukia ] [ ventiliatorių matmenys 120x120] [ Viskas kas susiję su herbariumo elektra bus viduje nes kitaip man neišeina ]
Darysiu vazoną "soil ..[ vonia]" kad išnaudočiau kiekviena laisva herbariumo centimetrą .
Žadu auginti 2 Northen Lights , su lst .
Taigi noriu jūsų nuomones ar viskas turėtu būti gerai , ir gal ką praleidau .
Be to dar dėl busimos auginimo rūšies : Gal kas patartumėt kokia kita rusi kuri mano turimais duomenimis duotu daugiausiai derliaus ir greičiausiai užaugtų . [ Sėklas turiu galimybe pirkti tik iš gonzo ]

Grow boxo matmenys :35cm plotis ,35cm ilgis , 100cm aukštis .
Viduje įstatyti 3 kuleriai 12V 155mA. Pajungti ant tel pakrovejo 5V 420mA [ Galingesnio maitinimo negaliu deti nes kuleriai pradeda sleisti kaskokius pasalinius garsus . Su tuo pakrovėju sukasi gerai .
Vegetacijai naudosiu 3 - 30W CFL 2700K , žydėjimui 150W HPS . [ Be to tie 3 cfl'ai skleidžia nemaža karsti ir nebeturiu lesu pirkti 6500k spektro .]
Pats herbariumas iš OSB plokštes 8mm
Herbariumas Bus dažmas baltais dažais .
Taigi klausimai tokie : Ar man pakaks tokios ventiliacijos kad augalai negyventu 40 laipsniu karštije ir butu gerai aprūpinti oru .[ 1 kuleris įpučia , 2 ištraukia ] [ ventiliatorių matmenys 120x120] [ Viskas kas susiję su herbariumo elektra bus viduje nes kitaip man neišeina ]
Darysiu vazoną "soil ..[ vonia]" kad išnaudočiau kiekviena laisva herbariumo centimetrą .
Žadu auginti 2 Northen Lights , su lst .
Taigi noriu jūsų nuomones ar viskas turėtu būti gerai , ir gal ką praleidau .

Be to dar dėl busimos auginimo rūšies : Gal kas patartumėt kokia kita rusi kuri mano turimais duomenimis duotu daugiausiai derliaus ir greičiausiai užaugtų . [ Sėklas turiu galimybe pirkti tik iš gonzo ]
kas jau kas, bet north'ai ilgai auga
O ka pasiulitumet ? [iš fem]
![:] :]](./images/smilies/blink.gif)

![:] :]](./images/smilies/blink.gif)
o ventiliavimas reikalingas tam kad sumazinti temperatura ar kazkam kitam?
nu ir temperatūrą mažina ir gryno oro augalams paduoda, palaiko visą tą oro cirkuliaciją
tai jei temperatura gera tai ventiliavimo galiu nestatyt?
Iš vienos pusės augalai nenumirs jei nedarysi, bet augs tikrai prasčiau, nes turi būt oro judėjimas.volknatt rašė:tai jei temperatura gera tai ventiliavimo galiu nestatyt?
ventialiatoriai statomi kad augalai gautu oro ir palaikytu temp. beto vėjas stiprina augala kamiena
PsYchotherapist
-
- Pažengęs
o kokio velnio visi stato ipuciamaji ventiliatoriu? palieki skyle ir viskas, istraukiamasis pro skyle itrauks tiek oro, kiek pats ispucia. taigi tulike nera ipuciamojo ventiliatoriaus duryse imontuoto, tik istraukiamasis i ventiliacine sachta.
Tūlikas, tai ne grow boxas. Šiek tiek pažangesni augintojai nori maximalizuoti growboxo valdymą (visgi nepamirškime jos paskirties - kuo įdealiau sudaryti salygas augti augalui). Ne visi growboxai stovi patalpose kuriose yra tinkamas oras. Kartais reikia pajungti padavimą iš kitos patalpos / lauko t.t. Bėje įpūtimo ventiliatorius gali būti naudojamas ne tik oro padavimui, bet ir jo vėsinimui, nes ventiliatorius kuris stovi viduj - tiesiog cirkuliuoja orą, bet jį mažai vedina, todėl padavimo ventiliatorius atlieka taip pat nemažą vaidmenį.ElfasVonPa rašė:o kokio velnio visi stato ipuciamaji ventiliatoriu? palieki skyle ir viskas, istraukiamasis pro skyle itrauks tiek oro, kiek pats ispucia. taigi tulike nera ipuciamojo ventiliatoriaus duryse imontuoto, tik istraukiamasis i ventiliacine sachta.
Kad vienas būtų teisus - kitam nebūtina klysti.
Nesuprantu kas cia trina postus? Gal perdaug apsiputes koks adminas... Stengiuos patarineju zmonem, tai pyst ir istrina, kame reikalas? Ir ne vien mano trina, kitu irgi.
-
- Ekspertas
- Reputacija: 1
Su tūliku ne visai geras pavizdys, bet hipiukas irgi nėra teisus sakydamas, kad jei esi pažangus, tai pasyvaus oro padavimo nenaudosi. Didžiumoj straipsnių apie growboxo vėdinimą patariama naudotis taisykle: pasyvus padavimas bent 2x didesnio ploto už ištraukimą, ir viskas bus ok. Tik ypatingais atvejai reikalingas įpūtimas, o skaičiavimai, ar viskas veikia efektyviai, tampa žymiai sudėtingesni. Aš sakau: go passive, bus mažiau triukšmo ir suvartojamos energijos.ElfasVonPa rašė:o kokio velnio visi stato ipuciamaji ventiliatoriu? palieki skyle ir viskas, istraukiamasis pro skyle itrauks tiek oro, kiek pats ispucia. taigi tulike nera ipuciamojo ventiliatoriaus duryse imontuoto, tik istraukiamasis i ventiliacine sachta.
...paspausk, bus bairiookas...
...............2.20 + 2.20 = 4.20
...............2.20 + 2.20 = 4.20
Aš taip nesakiauSlow Stone rašė:bet hipiukas irgi nėra teisus sakydamas, kad jei esi pažangus, tai pasyvaus oro padavimo nenaudosi.

Kad vienas būtų teisus - kitam nebūtina klysti.
-
- Panašios temos
- Atsakymai
- Peržiūrėta
- Paskutinis pranešimas