Mac rašė:energetiniai gluosniai rašė:Aha, primečiau, kad tik vienas ir supratau, ką norėjau pasakyt. Norėjau tik nesutikt su tuo, kad knygelė atbukina nuo

Na, aš vis dar rūkau augalą ir neketinu labiau nei kada nors anksčiau jo visai neberūkyti. Bet va, nebesisuku tabako - nebesisuku ir kanapės, kaip jau rašiau, dūmiu tik per pypkutę. Knygelės poveikis, aišku, individualus, jis koreliuoja su vidinėmis nuostatomis. NORINČIAM nustoti rūkyti ji gali padėti nustoti rūkyti (pakartojau).
Kita vertus, nerūkau tik cigarečių, cigarų, cigarilių, papirosų, sukamo, pypkinio tabako, tačiau vis dar uostau jį, ir neturiu nieko prieš kaljaną, kramtomąjį tabaką ir snusą.
Suprantu, kad A. Karas graudžiai nusišypsotų.. Bet aš norėjau nustoti rūkyti cigaretes ir knyga man padėjo nustoti rūkyti cigaretes. Grubiai tariant, skaitydamas
aiškiai suvokiau, kad rūkyti cigaretes nėra malonu, tad ir nustojęs jas rūkyti
neprarasiu jokio malonumo. Todėl buvo
lengva - nesikankinau. Anas gi bičiulis, kuris kartu su cigaretėm nustojo ir kanapę rūkyti, anksčiau nuolat grauždavosi dėl dūmų daromos žalos, tad norėjo apskritai
neberūkyti. Ką gi - neberūko apskritai. Svarbiausia tikrai kažko norėti, tada ir net ir knyga padės.
Dėl kaljano - manęs niekada nenervino tai, kad mėgstu rūkyti kaljaną. Tai net ne įprotis. Viena man neskatina kito, kad ir ką Karas berašytų. Kaljanas yra kaljanas, cigaretės yra cigaretės. Pvz., anksčiau, dar kai rūkydavau cigaretes, visada kaljano rūkymo metu pasidarydavau ir "perekūrą" - vienas ir kitas dūmas kaip diena man nuo nakties buvo ir bus, kaljanas
nepakeičia cigaretės.
Tabakas - tai toks augalas, jei ką. Cigaretė yra ne augalas, ne substancija, o
mechanizmas, turintis daugiau bendro su spąstais graužikams, nei su tabaku. Tabakas cigaretėje tėra masalas
cigarečių rūkymo spąstuose. Žudo/įkalina juk ne pats masalas, o spąstai.