blt blt sakykit jūs chebra ką norit, bet manęs 420 mitinguose nebus ir aš atvirai sakau 420 ne priežastis kažką rengti. pažiūrės kaip į piderus mosikuojančius vėliavomis ir tiek žinių, mentai supakuos organizatorius nes minioje dar paliubomu bus žmonių, turinčių kasiakų, o jei ir nebus kasiakų tai kas organizuos viską? reikalinga media, suformuluoti aiškūs tikslai, tinkamas laikas, reikalingas vienas ar keli visos "bandos varovai", kurie ramiai aiškiai rišliai sugebėtų kalbėt su žurnalistais ir pan. Tie patys priešakyje einantys jūsų išsirinkti guru/organizatoriai turės daug pistis, kad gauti leidimą mitingui ar eisenai, o dar prieš tai reik parašyt prašymą, reik suplanuot vietą laiką, jei eisena tai reik dar maršruto, derybos su savivaldybe ir policijos atstovais dėl saugumo ir teisinių dalykų ar galima ar negali ir jei leidimas nebūtų duotas kas atsitiktų tuomet? Ir išviso, tarkim suorganizuosit. Žinoma suorganizuosit, o ko gi ne? Kas aš per vienas, kad jus visus kartu sudėjus nuvertinčiau? Gal daugeliui iš jūsų mano nuomonė verta storo apvalaus nulio, tačiau aš ją vistiek išsakysiu. Aš nemanau, kad taip tiesiog imti ir kažką aklai organizuoti yra tikslinga. Mūsų tikslas - dekriminalizacija, kanapės naudojimas medicinoje ir pan. Aš irgi to noriu ir visi to nori, bet aš manau, kad dar kol kas reikia luktelt kol aš sužinosiu bent kuo mane kaltina, kokį str. man kabina. Aš asmeniškai manau reikia palaukti bent mano teismo datos. Teismo dieną surengus mitingą (ne piketą, nes piketas turi mažesnę įtaką, mažesnis šou), sukvietus media, tuos pačius iš 15min. kurie jau nuolatos informuojami ir pradeda rašyt, kurt naują istoriją Lietuvoje (kaip kedžio ūso ir pan.), jūs visi parodytume savo, mūsų bendruomenės ir mus palaikančių žmonių solidarumą remiant vieną nereikšmingą savo narį. Tai būtų ne niekam nežinomas 420 renginys ar Lietuvoje dar neįsišaknijęs ir mažai žinomas GMM, bet tai būtų kova už teisybę, už saviškius ir kanapę. Mokykitės iš kedžio istorijos. Kiek ten komentaruose pilstė kedžio bėdas delfyje? daug laiko praėjo, o burbulą pūtė pūtė ir pripūtė ir kas gavosi? Kedžio nebėra, bet žmonės sukruto, stojo būdėjo prie namų ir t.t. Tai kaulas visuomenei, kuri ištroškusi nuo senų senovės kraujo ir intrigų. Anksčiau būdavo arenos su gladiatoriais, o dabar visi turim savo nuosavas arenas, vadinamas televizoriais. Pateksim ir ten. Aš jus nx visus pasiūsčiau jei nesidomėčiau kanape ir jūs surengtumėt maršą ar mitingą niftemų, pvz 420 ar GMM. Kas tas GMMir kas tas 420? Trinasi lai jie galvas visi narkomanai nelaimingi. Tol kol neparodysim, kad mes stovim už kiekvieną iš saviškių, tol ir būsim bananų, pomidorų ir liandsbergių ar ko tik norit kraštas. Visuomenė galų gale kitaip reaguos ir kitaip skaitys naujienas kai media trimituos, kad prie teismo rūmų belaukiant nuosprendžio susirinko 100, 500, 1000 ir t.t. žmonių, kuriems nenusišikt ką sistema padarys su jų nariu, kuriems nenusišikt ant teisinės sistemos ir kanapės augalo. Solidarumas yra pagirtinas ir ne visi sugeba laikytis kaip vienas esant bėdoms. Ar nepasakodavo jums tėvai pamokymo apie šluotą? Ištrauk vieną vytelę iš šluotos ir perlaužk ją. Lužta lengvai. Tačiau pamėgink paimt visas vyteles vienon kruvon ir bandyk sulaužyt. Nepavyks nes vieną visuomoet galima sulaužyt, bet niekas negali sulaužyt savo įsitikinimus ginančios minios. mano supratimu turime gerą progą kažką rimto nuveikti šioje srityje ir dar: noriu kad nepamirštumėte, jog legalus buvo sukurtas ne tam, kad vien ateiti ir pasiskaityti kaip užaugint kanapę, bet visų pirma tam, kad ateityje mes galėtume kartu saldžiai pasijuokti iš anksčiau buvusių įstatymų, kurie už gamtos mylėjimą sodindavo žmones kalėjiman.
Žinot, man tai realiai px. Aš plaukiu pasroviui ir tai jau darau metai ar pusantrų, nesvarbu. Galiu sėst be jokio sąžinės graužimo į kalėjimą, bet aš savo įsitikinimų nepaliksiu. Būtent jie mane stumia per gyvenimą ir aš matau, kad tai yra teisinga ir gera. tegul niekas neateis ir nieks nieko nedarys, tegul 15min. ir visi kiti atsuka nugarą, aš nepykstu, bet iš teismo salės aš išeisiu pakelta galva. Aš sieksiu moralinės pergalės kaip minimum ir jeigu aš laimėsiu, vadinasi laimės visi. Būtų juokinga jei 420 visi pasidaro mitingą, susirenka, pabūna ar praeina su plakatais ir visa kita, o teismas tarkim buvo prieš dieną ar dvi ar po savaitės. Tokiu žingsniu jūs jau viską pasakot apie save kaip bendruomenę. Vadinasi jums giliai px jūsų nariai. Jei nesirūpinsit saviškiais, tai saviškiai nesirūpins jumis kai bus bėda. Toks vaizdas, jog jūs manot, jog ateis Markas Emeris ir atsistojęs kaune laisvės alėjoje ant bačkos pasakys legalize, atidarys kofyšopą ir jau pist viskas legalu. Tai sunkus ir alinantis darbas, kuris reikalauja tonos nervų, susikaupimo, ryšių, tikėjimo, noro, vienas kito supratingumo, kooperavimo, moralinio ir kitokio palaikymo, apskaičiavimų kas ir kodėl ir kada geriau ir t.t. ir pan. Pikta man, pripažystu tai, bet pikta ne todėl, kad gal būt aš liksiu vienas, bet dėl visų apatiškumo ir nesistengimo mąstyti kaip geriau padaryti.
dar vienas svarbus dalykas imantis organizacinių reikalų - turi ne tik paskambinti ir paprašyti ar parašys kas nors straipsnį ar ateis pafilmuos ar kas padarys lankstinuką su plakatu. tai ne vien ir šnekėjimas ar davimas interviu. Reikia jausti, gal būt žinoti ar numatyti kokia galima visuomenės, teisėsaugos, politikų reakcija į vienus ar kitus veiksmus bei galimos pasekmės grupei ar individui. Galima pagalvoti, kad čia šuns papas. Komentaruose ir aš mėgdavau rašyt, na ir vis dar mėgstu, kad davai darom darom, bet kalbos lieka kalbomis, o darbai ne taip lengvai sukasi.
Štai, išsiliejau ir tai ne 4apai ar dar kam, tai visiems ir tuo pačiu sau pačiam.
p.s. 4apa, nieko tokio, kad neparašei, vakar susisiekiau su draugu tai pas jį iškilo bėdos techninės ir dabar jis negali nieko daryt kol nesusitvarkys savo technikos. Bet jei netingėsi ir norėsi tai rašyk žmogau, stalčiuje rašliava dulkių nerinks ir tikrai bus panaudota, manau tik laiko klausimas kada susuksim tą reikalą su saituku, o jis čia gelbėtų mano trumparegėm akim žiūrint