Tai as dabar i breeze klausima atskau del 262str: Kodel tarkim as negaliu info duoti apie kanape lietuviska (0thc%) nieks cia apie narkotines augalus nekalba.. O grazia lietuviska satyva puoseleta musu senoliu

Čia tu labai labai klysti. Nėra "tikrų" ir "netikrų" nusikaltėlių, kol jų kaltė neįrodyta teisme, todėl policija privalo elgtis su visais vienodai - pagal galiojančius įstatymus ir kitas jų darbą reglamentuojančias taisykles.Tratagalvis (paryškinau aš) rašė:Man nėra visiškai jokio skirtumo, jeigu policija viršija savo įgaliojimus gaudydama ten kokius kokso, heros prekeivius, prekiautojus žmonėmis, gaujų narius ar dar bele kokius žulikus, kitaip tariant tikrus nusikaltėlius.
Aš ne tą norėjau pasakyti (todėl ir rašiau "nusikaltėlis" kabutėse). Niekas nėra nusikaltėlis, kol jo kaltė nėra įrodyta teisme. Todėl policija privalo elgtis pagal įstatymus tiek su žmogum kaltinamu 5 vaikų nužudymu ir suvalgymu, tiek su paaugliu, pagautu už pusgramį kanapių. Ne policijos, ir juo labiau ne visuomenės ar politikų, ir dar labiau ne žurnalistų (kas Lietuvoje dažnai nutinka) darbas teisti ir skirtyti į "tikrus" ir "netikrus" nusikaltėlius. Tai turėtų daryti išimtinai tik teismai.Tratagalvis rašė:Puikiai suprantu, kad dabar aš esu nusikaltėlis{...}
Niekas čia jokių instrukcijų kaip pasigamint narkotikus ar dar kokio nors briedo neplatina. Čia botanikai renkasi. Ar dar ilgai reikės aiškinti, jog kanapė yra AUGALAS, o ne narkotikas? Ką, yra noras atimti saulę, vandenį ir žemę, kad ganja augt negalėtų? Apie kokius įrenginius čia kalba eina?breeze rašė:Taip išeina, kad visi, kurie čia rašo dienoraščius, ar bent duoda patarimus kolegoms augintojams gana akivaizdžiai nusižengia pagal šį straipsnį.262 straipsnis. Įrenginių narkotinėms ar psichotropinėms medžiagoms gaminti gaminimas arba narkotinių ar psichotropinių medžiagų gamybos technologijų ar instrukcijų rengimas
Tas, kas neteisėtai gamino, laikė, gabeno ar realizavo aparatus ar kitus įrenginius narkotinėms ar psichotropinėms medžiagoms gaminti arba neteisėtai rengė ar platino narkotinių ar psichotropinių medžiagų gamybos technologijas ar instrukcijas,
baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.
O KAS YRA NARKOTIKAS?????????pūtėjas rašė:o ne narkotikas
Tai pagal tokią logiką galima labai daug žodžių atsisakyti. Pvz., nėra tokio dalyko kaip "medžiai", yra tik pušys, klevai ir kt. Velniop, nėra net "klevų", yra tik "tas klevas kur auga prie mano namo", "tas kitas klevas, kur auga toliau"...GanjaGoblin rašė:ne ne čia tik atskiri pavadinimai, sakyk kas yra narkotikai
Medis – didelis, daugiametis, sumedėjęs augalas, kurių augantys masyvai vadinami miškais.breeze rašė:Tai pagal tokią logiką galima labai daug žodžių atsisakyti. Pvz., nėra tokio dalyko kaip "medžiai", yra tik pušys, klevai ir kt. Velniop, nėra net "klevų", yra tik "tas klevas kur auga prie mano namo", "tas kitas klevas, kur auga toliau"...![]()
Na, pasak Vikipedijos: Narkotikai – cheminės medžiagos, kurios stimuliuoja, slopina arba kitaip modifikuoja (pvz., veikia haliucinogeniškai) centrinės nervų sistemos veikimą.GanjaGoblin rašė:Medis – didelis, daugiametis, sumedėjęs augalas, kurių augantys masyvai vadinami miškais.
Tamstos žiniai, "centrinė nervų sistema" - tai ir yra smegenysdumtraukis rašė:tai faktas tas, kad cannabis centrines nervu sistemos neveikia, o tik aktyvuoja canna receptorius smegesyse
Seniai žinoma, kad pagrindinė kanapių veiklioji medžiaga (bent jau labiausiai pasižyminti psichoaktyviomis savybėmis) yra THC. Kaip kofeino vartojimą žmonės vadina "kavos gėrimu", taip THC vartojimą žmonės vadina "kanpių rūkymu". Kaip bežiūrėsi, kanapė - jei ji vartojama pramoginiais tikslais - yra narkotikas. Patinka jums tai, ar nedumtraukis rašė:plius-ne chemine medziaga, tai koks dar čia narkotikas?![]()
sexas be pasaliniu priedu? čia kalbi apie ranku darba?Enchanteris rašė:Is dalies tu teisus del meiles ir sekso,kaip ir del loshimo,ar adrenalino ieskojimo, bet čia savaiminis organizmo reiskinys darant kazkokius veiksmus be jokiu pasaliniu priedu.