Botanikų - sodininkų pokalbiai susiję su vazoninių ir sodo augalų auginimu, klonavimu, puoselėjimu, skinimu, tręšimu, apšvietimu ir pan. (DĖMESIO! Visi pranešimai nesusiję su šia tema, bei pranešimai pirkimo-pardavimo klausimais, bus pašalinti!).
nepadetu. tokio dydzio augala reikia laistyti kas kelias dienas ir tik suvilgant zeme aplinkui keliais lasais, o sakau, vizualiai pas tave ne zeme o slapia koshe. nelaistyk, gal atsigaus
palyginus tavo ankstesne nuotrauka su velesne, man rodos kad jau supuvo daigas. ba kotas darosi skaidrus, rusveja.
man irgi yra taip baigesi daiginimas pries pora metu
mano nuomone neatsigaus, nors kazinau, stebuklu buna. gali bandyt kazkaip sausint ta zeme ar panasiai. bet is esmes nera tolko, gi pasiimk kita sekla ir pradek is naujo daigint. cia keliu dienu darbas tera, nereiketu labai jau zlastytis.
Jah rašė:beje kaip del to dalyko, nukirpus lapelius, ir ar galetu isaugt nauji?
jau atsakė i tavo klausima ir nespamink forumo po kelis postus iškart sunku apgalvot ir parašyt viena protinga klausima ???
ne tokiu mažu augalu negalima karpyt...
sveiki, nieko tokio jeigu daigeliai istyse i auksti? suprantu kad mazai sviesos, bet jau perkeliau i mazesni boxa, tai kiek skaiciavau uztenka sviesos pakankamai. ar nieko tokio?
Help! nezinau kas jam yra, viska isbandziau, patikrinau pH, buvo per mazas, persodinau i kita zeme, tikejaus atsigaus, apkarpiau ten tuos nudziuvusius lapukus, maniau pasibaigs bedos, bet, kaip matot, tesiasi toliau. Nebzinau kuo imtis, atrode kaip Kalio trukumas, palaisciau su sirupo tirpalu, kuriame daug K ir kitu microelementu. Bet neatsigauna ir viskas. Saknyse problema ciuju, nes saknys neauga visai, persodinant mates. Veisle pineapple chunk. Kitoms mergytems (kitos veisles) viskas ok, auga kaip niekur nieko. Bet va sita, matyt, jautresne kazkam. Gal kam teko susidurt su panasia problema? dekui
Su melasa laistei? Anksti gal kalio trūkumui, bet jei ten melasa buvo, tai neturėtų pakenkt. O kokias žemes naudojai? Gal ten labai močnas mixas, nes pan panašu į nudegimus nuo trąšų.
Jei bėda su šaknim, tai jos gali pūt (būtų rudos, ne baltos) arba jas gali kas nors ėst. Jei nieko tokio nepastebėjai, bėda gal ne šaknyse...
nea, kazkokiu palmiu sirupu, is azijieciu parduotuves:))) paskaiciau sudeti, tai labai geras pasirode.
Mmm, blem as maniau,kad zemese buvo problema, nes sodinau i rododendru zeme (nebuvo daugiau jokios, galvojau tiks, o pH irgi nerase, kai pirkau. (pH 4-5,tik veliau suzinojau paskaites nete))
tai vat pamataves pH greit persodinau i paprasta lapuociu, ta tikrai normali turetu but, bet pries tai jau buvau palaistes su tuo sirupu. Na jokiu pasaliniu pozymiu nepasirode,tik va tas pats vis plinta. Nezn nezn ku daryt:) Ir saknys nesivysto, augalai panasaus amziaus, pas kitus jau saknys dugne issiraizgiusios. galvoju gal reikes perplaut su vandeniu ir pasodint dar i kita substrata
uuu, permatomas indas, geda...
ir siaip kiek isskaiciau tai tu cia ji kas kelias dienas vis persodineji, tai gali turet ytakos. jei darai tai daryk gerai, kad nereiketu persodint dar penkis kartus.
4apa rašė:uuu, permatomas indas, geda...
ir siaip kiek isskaiciau tai tu čia ji kas kelias dienas vis persodineji, tai gali turet ytakos. jei darai tai daryk gerai, kad nereiketu persodint dar penkis kartus.
permatomas indas, ir? Ivardink man koks efektas yra augalui jei jo saknys apsviestos, tada nepasidarysi gedos is mano puses. O siaip sviesa saknim beveik nepatenka, nes 'vazonai' yra uzdengti ir sviesa siuo atveju jokiu zalingo efekto augalo saknims neturejo.
Vakar pasielgiau truputi drastiskai, nuploviau saknis vandeniu (buvo labai jau neissivysciusios, gal siek tiek papuvusios.) ir persodinau i naujas zemes. Tai va, ziuresiu kaip cia bus.
kazkas per skype mano tikru vardu,kur pase parasyta, prisijunge,na seip as menuleigis, ir klause ka as zinau apie legalus.net X( ar jum nebuvo tokiu...