skaičiuoti reikia pagal plotą labiau, tai jeigu planuoji, 45cm diametro pločio augalą, tai čia bus 45cm * 45cm = 0,2025 m2, vienam kv. m patartina 50 000 liumenų šviesos, tai tau reiktų mažiausiai 10 000 liumenų, skaičiuokis kiek ir kokias lemputes naudosi, o kuo toliau nuo lempų augalas to daugiau liumenų prarandama
Matematikos nesimokei??? Elektra tarkim 0,5lt už kilovatvalandę. 1200w(tavo lempa) * 18(valandos per para) * 30(menuo)*4 (4 menesiai) /1000 ir *0,5lt. Gauname 1296Lt per 4 mėnesius )
sveiki, jei mano grow boxo aukstis 115cm plotis 55cm ilgis 63cm desiu 6 cfl lempas po 35w(vagner) tai ar pakaktu tiek sviesos?? arba vapsie butu gerai kad parasytumete formule kaip apskaiciuoti liumenu kieki dezei
Light Requirements of "High Energy" Plants
1000 - 5000 lux Min. necessary for life
10000 - 15000 lux Min. necessary for consistent but sparse growth
20000 - 25000 lux Min. necessary for robust growth
25000 - 30000 lux Max. Efficiency for Sub Tropical varieties
25000 - 50000 lux Max. Efficiency for Equatorial varieties
Kaip matai, 30000liuksai reikalingi, kad augalas augtų normaliu, kiek didesniu greičiu. Tai reiškia, jog į kvadratinį centimetrą turi tilpti 3 liumenai. Pagal tavo nurodymus (H=115 A=55 B=63), tai:
55x63=3465 (kv. cm.)
3465x3=10395 Liumenai
Tavo dėžei kad augalai augtų normaliai reikia 10395 liumenų. Dabar nueik pažiūrėti į lempučių dėžutę kiek liumenų skleidžia 1 lemputė. spėju ~68.7 lm/W, tai reiškia, jog:
dekoju lasten uz atsakymus na ant dezutes parasyta 2300 liumenu, is visu 6 lempuciu man gaunasi 13100 liumenu. o cia bus optimalus augimas? ar tik rekomenduojamas yra toks kiekis liumenu? P.S. sunku kazkaip normaliai sakinius suformuluoti
o ne geriau butu tokiu nusipirkti negu wagneriu prisisukti? http://www.ebay.co.uk/itm/168-LED-Red-B ... 20c6e65fbd
16w tiktai... kokias 4x pvz:nelyginau su vagneriais bet manau spektru juosta kur kas platesne ir geresne butu negu cflu,pataisykite jei klystu.pabandysiu as gal sitas veliau seip idomumo delei.nera brangios.
nezinau gal ir geriau, bet jau yra viskas pripirkta tai db susimaste zmogus ar uztex tiek sviesos tokiam plote veg ir zyd stadijose
?
o ka tie vagneriai lievi gal
kazkuom??
as tik pasiuliau.16w ima ta lempute kuria siuliau.na cflai tai tie kur po 250w tai dar dar...as apie sitoki kalbu. http://s172.beta.photobucket.com/user/e ... 9865946474
( buk geras redaguok savo trumpus postus,sukelk i viena)
aš dabar naudoju 13 cflų, kažkur virš 15000 liumenų 80x50 plote, gaunasi trečdaliu virš geros normos, bet nors ir investavau daug, galvoju jau apie MH/HPS, o kitą auginimą cflais iš visų pusių apgaubti vieną augalą kol vegetuos, ir viskas. PAsirinkau cflus tik dėl to nes lium. vamzdžių jungti nemokėjau, taspats su hps ir mh- trūksta el. žinių, kurias turiu gilinti, nes niekas nei senukuose nesupranta kaip pajungti lempas.
Tavo visų 6 cflų užtenka pilnai tavo auginamam plotui
aciu labai nuraminai mane , o del hps taigi lenva sujungti schema kazkur forume buvau rades ir ne viena. o tavo augalai jau zydejime ar dar vegini? esi kada isaugines derliu po cfl?
Sveiki. Sugalvojau sukurti tema apie Jusu girdetus mitus. Pvz. as esu girdejes, kad parukius ganjytes, geriau nevalgyti ir negerti, nes greiciau...
Paskutinis pranešimas
Taip pat dar į temą, tam kas klausė ar reik laikyt ilgai dūmelį ar ne. Kažkas dar atsakė, kad reikia neilgai laikyt. Tai man irgi atrodo visada, kad...