Jėzau, kol pribrandinsi vištos guaną iki tinkamų savybių, pasensi pats

Nueini pas ūkininką, ir pasiūlai nemokamai jo vištidę išvalyti - ir turi bulvinį maišą aukščiausios kokybės smarvės turinčio (visom prasmėm

) produkto. Mano pažįstamas ūkininkas pamišęs dėl organikos taip pat kaip aš - šeria vištas augintais be pesticidų ir chemijos užaugintais savais grūdais, bei išleidžia pasilakstyti bei žolės pakapoti. 200~ vištų
Galiu. Klausk Y20S
Prieš derliaus nuėmimą netręšiama niekuo porą savaičių, laistoma švariu vandenuku, o porą-trejetą dienų prieš nukirtimą nelaistoma visai, nebent norima pakeisti skonį - tada 4h prieš augalo kirtimą įpilama sulčių, ar kokio pvz vanilės ekstrakto (tik nebandykit paturbinti diesel skonio

naudokit organiškus valgomus pagardus).
Atsinešame rankinį pjūklą, nupjauname kotą ties žeme (čia grubiai, būna, jog augalas subręsta nevienodai, tada atskirai skinamos subrendusios šakos)
Nurenkame didžiausius vėduoklinius lapus rankomis staigiu trūktelėjimu žemyn, ar žirklėmis.
Susipakuojame augalą į šiukšlių maišus (jei reikia - padaliname, aš dažniausiai dalinu jau gryžęs į džiovyklą, jei augalas telpa į du maišus, dedame vieną iš vienos pusės kitą iš kitos ir t.t.)
Vykstam į savo bunkerį/saugyklą/namą/džiovyklą/angarą/daržinę - vietą kurioje džioviname, ten augalą daliname šakomis, Pasidarome vietos trims krūvoms - nukerpame mažesnius vėduoklinius lapus, juos išmetame į pirmą krūvą, kerpame cukrinius lapukus (tuos ant kurių yra trichomos) į antrą, dedame šakas su žiedais be lapų (jau apkirptas) į trečią. Jei jis yra, šaliname pelėsį, jį dedame prie šiukšlių į 1 krūvą (Atskyrus pelėsį dažnai lieka gero bud'o, jo kartu su šakom nededam, geriau darom testuką greitai išdžiovinę

Dėl džiovinimo - kabinam šakas ant virvučių, kurios ištiestos skersai džiovinimui paruoštos tamsios vėsios patalpos, taip kad žiedai nesiliestų, užtikriname vėdinimą, kartais patikriname ar nėra pelėsio. Taip išdžiūtų per 5~ dienas. Turi kvepėti šienu, jeigu tvyro pelėsio kvapas reikėtų susirūpinti. Išdžiuvus karpome ir brandiname stiklainiuose, ar jei turime sąlygas brandiname palikdami džiūti toliau, darinėdami gerokai rečiau. Tai tik mano būdas, kiekvienas daro savaip.
Chebra, būtų kažkaip abydna užbaigti šį dienoraštį sezono pabaigoje, juk dienoraštis baigiasi tik kartu su žmogumi...
Kai turiu tokį dienoraštį - life thread'ą, tai nenoriu jo pabaigti dėl naujo, geriau jau pirmoje žinutėje sudėsiu nuorodas į skirtingus sezonus (o jų ko gero bus ir daugiau

) kad žmonės galėtų pasižiūrėti ką aš auginu, kaip viskas vyksta, kaip tobulėjama ir t.t. Ką manot?