sveikas, sandman. vegetaras esu jau gerokai virš 5 metų, iš gyvulinės kilmės produktų kartais vartoju tik pieno produktus, ten sūreliai kai kurie, sūris ir panašiai. atsisakiau mėsos, nes nei ji man skani būdavo, nei ji man reikalinga. po mėsos jausdavaus prastai, ir šiaip, vadovaujuos tuo, kad visi turi teisę gyvent, ir teigt , kad ale "tos kiaulės buvo užaugintos maistui" yra mažų mažiausiai kvaila.

dėl b12.. nemanau, kad galima apie tai iš vis ginčytis, nes b12 yra bakterija, kurią GALBŪT gali pagamint organizmas, tik nėra dar žinoma, ar jis susintetina ją. beto, to b12 yra ant įvairių neplautų vaisių ir daržovių, tai. čia plati tema, ne itin domiuos. click clack, jei mėsą REIKIA valgyti, tai kaip paaiškinsi tai, kad be jos puikiai išgyvena milijonai vegetarų/veganų? ;] pasirinkt kiekvienas gali, ir teigt, kad ji yra būtina.. meh.
tarp kitko, susidomėjęs visu tuo vegetarizmu ir panašiai, pradėjau iš vis rimčiau žiūrėt į mitybą. pradėjau gert daugiau vandens, atsisakiau įvairių gėrimų, mažinu cukraus kiekį visur, nebevalgau saldumynų daugumos, šiaip, jaučiuos sveikas, su sveikata problemų neturiu.
galim padiskuot šita tema, turiu gan pakankamai "parako" tam